tel. (32) 289 21 18 / biuro@pomarstal.pl

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
W POMAR STAL SP. Z O.O. Z SIEDZIBĄ W BYTOMIU
 
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 RODO- Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (ogólne rozporządzenie o ochronie danych),
informujemy iż:
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest POMAR STAL Sp. z o.o. z siedzibą w Bytomiu (41-902) ul. Bernardyńska 1, KRS 0000604904, NIP 263020931, tel. 32/797-148-314, e-mail: biuro@pomarstal.pl
Dane osobowe, które nam Państwo przekazują, będziemy przetwarzać w następujących celach:
1. W celu niezbędnym do wykonania umowy, której jest Pan/Pani stroną, lub podjęcia działań przed zawarciem umowy w celu jej zawarcia zgodnie z art. 6 ust. 1 lit b RODO (sprzedaż produktów i świadczenie usług, w szczególności przygotowanie i przedstawienie oferty oraz zawarcie i wykonanie umowy; rekrutacja oraz zawarcie umowy o pracę).
2. W celu niezbędnym do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze zgodnie
z art. 6 ust. 1 lit c RODO (wynikającego z przepisów podatkowych lub rachunkowych, w zakresie archiwizacji).
3. Ponadto, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO, przetwarzamy dane osobowe w celu niezbędnym dla realizacji prawnie uzasadnionych celów Administratora (monitoring obiektu w celu zapewnienia bezpieczeństwa, marketing oferowanych przez nas produktów bądź usług, dochodzenie roszczeń).
4. Jeżeli przetwarzamy dane osobowe celu przesyłania informacji handlowych za pomocą środków komunikacji elektronicznej, np. reklam za pomocą poczty lub poprzez wykorzystanie telekomunikacyjnych urządzeń końcowych- wysyłanie wiadomości SMS o treści reklamowej, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO odbywa się to na podstawie odrębnie, dobrowolnie udzielonej nam zgody, którą można w każdym momencie wycofać.
Planowany okres przechowywania danych osobowych (art. 15 ust. 1 lit. D RODO):
 
Wszystkie dane osobowe będą usuwane zgodnie z wymogami archiwizacji danych.
Zgodnie z przepisami prawa, po osiągnięciu celu bądź wypełnieniu obowiązku prawnego Administratora zostaną one usunięte.
 
Prawa osoby, której dotyczą dane osobowe:
 
Informujemy iż w związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych przysługują Pani/Panu następujące prawa:
 
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych (uzyskania kopii) oraz prawo ich sprostowania (poprawiania), usunięcia danych (za wyjątkiem sytuacji opisanych w art. 17 ust. 3 RODO), ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych przetwarzanych w systemach informatycznych, prawo wniesienia sprzeciwu.
 
W przypadku gdy przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, przysługuje Pani/Panu prawo do cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie (bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano przed cofnięciem zgody).
 

 
W celu skorzystania z powyższych uprawnień, bądź jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt mailowy na adres e-mail : biuro@pomar.pl
Ponadto informujemy iż przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych 679/2016 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
 
Kategorie odbiorców danych /podmiotów przetwarzających dane osobowe w imieniu POMAR STAL
Sp. z o.o.
 
Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być organy uprawnione na mocy przepisów prawa (w tym: Sądy, Policja, Prokuratura, organy egzekucyjne, organy administracji ) lub inne podmioty przetwarzające dane osobowe na zlecenie Administratora
  • nasi partnerzy handlowi, podwykonawcy
  • podmioty świadczące usługi finansowo-księgowe, techniczne, informatyczne, prawne, windykacyjne, banki, operatorzy pocztowi, przewoźnicy
 
Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich/organizacji międzynarodowych.
Pani/Pana dane osobowe nie będą przetwarzane poprzez zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym profilowanie.
Polityka "cookies"
 
1. Informujemy że podczas korzystania ze strony internetowej www.budosprzet.pl w sposób automatyczny zbierane są informacje zawarte w plikach (cookies) (tzw. ciasteczka), większość przeglądarek jest domyślnie ustawionych na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym (komputer, laptop, smartfon)
2. Cookies to małe pliki tekstowe wysyłane do komputera, internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do wykonania danej operacji, np. w postaci uwierzytelnienia, zbierania danych statystycznych lub zapisania danych w formularzach kontaktu lub zamówienia. Cookies nie przetwarzają one danych osobowych, są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika oraz jego danych.
3. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
4. Pliki (cookies) mogą być wykorzystywane w celu:
    • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę
    • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony

 
5.Możecie Państwo w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w menu przeglądarki (pomoc) lub na stronie jej producenta.
Wybierz swoją przeglądarkę:
Aby dowiedzieć się jak zmienić ustawienia swojej przeglądarki wybierz z listy najpopularniejszych przeglądarek swoją by uzyskać pomoc jak usunąć pliki (cookies).
  • Microsoft Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Opera
  • Safari
 

 

Pliki do pobrania:

  • POMAR Klauzula dotycząca przetwarzania danych osobowych.odt
    pobierz | 2019-02-04 15:46:17 | 13.61 KB
x

Nasza witryna używa plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk i reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.